Forums/Community/Zendesk Apps

Can't access installed apps.

Nicu Listana
posted this on July 09, 2012 16:59

I have installed Harvest, Freshbooks, and a private app that I was testing.
Just now, whenever I try to access my sidebar apps, it says "there are no apps installed in this account".

Is anyone else having this problem? 

 

Comments

User photo
Jake Holman
Product Manager

Hey Nicu, have you refreshed your browser at all? I know it's not super intuitive (yet, we're working on it!) but you need to refresh the interface whenever you install an app.

July 09, 2012 17:10
User photo
Finley Lee
alienskin

I am also having this problem.  I have refreshed my browser.

July 10, 2012 07:33
User photo
Nicu Listana

@Jake, any updates on this yet?

July 10, 2012 16:47
User photo
Jake Holman
Product Manager

@Finley: You actually have something wrong with an app you uploaded - it's throwing an exception right now, you're able to see this in your console. Feel free to attach your .zip and I'll have a look.

@Nicu: Likely the same for you I'm afraid.

July 10, 2012 18:55
User photo
Sebastiaan Wijchers
mediacompetence

Hello Jake,

For me it doesn't throw an exception. I guess the content of the app.js should appear in the *.zendesk.com/api/v2/apps/installed.js file? It stays blank for me.

I think there is a need (or at least for Finley and me), to have a working example app.
https://support.zendesk.com/entries/21695767-can-we-get-an-example-app
A simple 'Hello World' app would do for now, as I just can't get anything to work ;)

Cheers,

Sebastiaan

July 11, 2012 00:43
User photo
Jake Holman
Product Manager

@Sebastiaan: There's a zip download available at http://developer.zendesk.com/documentation/apps/example.html#download - it's not a hello world example, we opted for a fully working example of an app, which we then deep dive into for the entire documentation at http://developer.zendesk.com/documentation/apps/getting-started.html - recommend reading the whole thing before trying to upload stuff

July 11, 2012 08:54
User photo
Sebastiaan Wijchers
mediacompetence

Thanks Jake!


I went through the documentation, but I couldn't get the app to work. Will compare it with the download to see where it went wrong.

July 11, 2012 09:14
User photo
Jake Holman
Product Manager

You're welcome to post your .zip file here, if there's no super secrets in there! We're happy to take a look at people's apps at this stage, it will help us understand where the trip points are and try and adjust documentation as a result.

July 11, 2012 09:19
User photo
Finley Lee
alienskin

I finally got it working.  Thanks, Jake!  The tip about the browser console was helpful.  Looking there led me to installed.js, where I discovered a syntax error in my app.js file.

July 11, 2012 10:25
User photo
Yuko Shimoyama
vasupport

I have same problem as above.

I checked the console.

An 500 error occurs when loading installed.js.

I tried to install the example app changing the app name, author, and image files, but I still get the error.

Could you tell me why the error occurs?

March 25, 2013 02:58
User photo
Jake Holman
Product Manager

Hey Yuko, 

In your manifest.json you specify a defaultLocale of "ja" but you have no actual translation file in your app, so Zendesk is bombing as it can't find that file. To remedy, please take a look at http://developer.zendesk.com/documentation/apps/i18n.html

That said, we should the system should have brought this to your attention sooner, as I'm sure it's an easy mistake to make. We'll add something into the upload process that will stop the build if it finds this problem and tell you how to fix it.

April 03, 2013 09:49
User photo
Yuko Shimoyama
vasupport

Hi Jake,

Thank you for checking my apps.
I found I have made an another mistake that I did not add the Archive.zip file.
When I added the files to apps, it worked fine.
I did not think the file is required.

In addition to the translation files, I think it would be better if the system tells you when Archive.zip is missing on the upload process.

April 05, 2013 02:56