Inserting videos in articles

Return to top

30 Comments

  • Victoria Beard

    Is there an option to add a video that does not give users the ability to "share" or copy the link? We want to be able to provide videos within the articles, but do not want anyone to be able to distribute them.

    0
  • DJ Buenavista Jr.
    Zendesk Customer Care

    Hi Victoria,

    You can embed or insert videos inside your articles. However, there's no setting to make the videos un-shareable or prevent users the ability to copy the video link.

    Because in Zendesk, you are just embedding the videos here. It would still depend on where the source of your video is. Also, I have checked from my end and if you will add a video from Youtube, there's already a Copy link button from the video that will already allow your end-users to copy the video link.

    To know more about this, you can check this article: Inserting videos in articles 

    Thank you and have a wonderful day ahead!

    Kind regards,



    0
  • Moovila Guide

    Hello!

    I've updated video content in several articles using the embed feature for Youtube videos. The videos appear to be the correct size in the WYSYWIG, but are displaying in a much smaller format on the live site. There are many other videos on the site displaying correctly, so I don't think it's a site-wide setting. I've tried embedding the video using the button on the WYSIWYG and by inserting the embed code into the HTML. I've included shots of the code, the preview in the WYSIWYG and the actual display on the site. Any insight would be much appreciated.

    Thanks!
    Mikell

    0
  • Pulkit Pandey
    Community Moderator

    Hi Mikell Beechinor

    Please, add the below CSS at the bottom of your style.css

    iframe {
    width:100%;
    }

    Let me know if it solves your issue

    Thanks
    Pulkit

    1
  • Moovila Guide

    This worked. Thanks so much, Pulkit!

     

    0
  • Keli Denham

    It seems that when embedding a BrightCove video, you have to use the full URL. If you try to use the shortened URL, you get an error.  Am I missing something?  It's been a pain to have to go back and find the full URLs for all the videos that I want to embed!  (NOTE: if you just want to hyperlink to the video, the shortened URL works fine.  Just not for embedding the video)

    0
  • zach.prasser

    Can you insert a GIF into a public reply to a customer? 

    0
  • Cheeny Aban
    Zendesk Customer Care

    Hi Melody,

    Vimeo is one of the supported videos that you can add to your Help Center articles. I suggest that you generate a har file and reach out to our Customer Support so they can have a deeper look into your account.

     

    0
  • Megan Ellis

    I used the editor toolbar's Add Video feature to embed a public YouTube video - it looks great in the article, but several users found that the video did not appear in the article in their email inbox (Gmail, Thunderbird.) Instead they just saw a large white space. Have others reported this issue and is there any workaround in the way we embed videos?

    0
  • Pulkit Pandey
    Community Moderator

    Hi Megan Ellis

    Can you please, ask the user to make allow to display the 3rd party content over the Gmail inbox or in Thunderbird, for the email address you are using

    Thanks
    Pulkit

    1
  • Mats Håkansson

    Hi,

    Is there any possibility to have the video at the end of that article instead of the top?

     

    Best regards,

    Mats

    0
  • Dave Dyson
    Zendesk Community Manager
    Hi Mats,
     
    The video will be inserted into your article wherever the cursor is currently located in the article editor. Is that what you're asking about?
    0
  • Mats Håkansson

    Hi Dave, Many thanks for your quick response. Yes that was exactly what I needed to know

    Best regards

    Mats

    0
  • lisa.sedlak

    If your video is hosted on a non-supported service, use the article source code editor to add the video’s embed code to insert the video.

    This link does not show how to embed with code.

    5
  • Oren Ben-Ami

    I tried embedding a YouTube video with "Start at 8:55" for example, and it pastes in fine, but when the article is published, it is ignored and removed - it just starts at the start of the video. Is there a way to start at a certain point?

    0
  • Cheeny Aban
    Zendesk Customer Care
    Hi Oren Ben-Ami 

    This is something that is not native and would need custom coding. As a suggestion, you can use a Vimeo video and use the custom code to Start playback at a specific timecode.

    I hope that helps!
     
    0
  • Web

    When embedding using HTML and the article editor toolbar

    The video looks great on Desktop, however on mobile it is too large and extends far past the margins to where you have to scroll left and right outside of the article.

    I have attempted to add

    iframe {
    width:100%;
    }

    Which then fixes it on mobile, but makes it stretched on desktop.

    Please advise. Thanks

     

    0
  • Pulkit Pandey
    Community Moderator

    Hi Web

    Please, add the following CSS at the bottom of your style.css file

    iframe {
    max-width: 100%;
    }

    Let me know if it solves your issue

    Thanks
    Pulkit

    0
  • Amanda Audze

    Hi there,

    How do you delete/remove a vide that is no longer applicable from the article? It doesn't seem to work the same way as with images and I can't find any info re this.

    Thanks,

    Amanda

     

     

    0
  • Pulkit Pandey
    Community Moderator

    Hey Amanda Audze

    Please remove the embedded code from the each article where those videos are attached which is no longer in use

    Thanks
    Pulkit
    Team Diziana

    0
  • Rich

    Having the same issue as above: 

    "When embedding using HTML and the article editor toolbar

    The video looks great on Desktop, however on mobile it is too large and extends far past the margins to where you have to scroll left and right outside of the article.

    I have attempted to add

    iframe {
    width:100%;
    }"

    Adding width=100% and max-width=100% fixes the overflow problem, but the youtube thumbnails are then compressed and do not display the entire thumbnail

    0
  • Bri Fitzgerald
    Zendesk Customer Care
    Hey Rich! Youtube doesn't have a responsive embed code, so you'll need to rely on custom coding to resolve this issue; which we are unable to provide support for. However, there is an older community post, Resize Youtube Video in Article, in which a workaround is shared, involving the use of custom CSS and HTML. I tested this workaround in my test account, and can confirm that it still works. One thing of note from my test is that in the article editor, the video appeared pretty small. But when I previewed the article on my Help Center, the embedded video was in-fact responsive, expanding and contacting to fit the browser window.
    0
  • Ashley Kimsey

    Hi there! I'm getting an error when trying to upload a youtube link. The error says 

    "The pasted link does not match any of our supported providers."
     
    Here is the link I'm trying to use
     
     
    Thanks so much!
    1
  • Patrick

    Ashley Kimsey You need to replace "shorts" with "watch" in the URL, then you can use it with the "Add Video" button when editing articles: https://www.youtube.com/watch?v=FH4pFP0ee7A

    0
  • Brandon

    When end users look at one of our help center articles with a YouTube link, the video is not showing up. When I am signed in as a Guide Admin and using Google chrome, it works. All other browsers are failing to show the YouTube video though. I have tried Brave, Edge, Firefox, and they all fail. The end user is also not seeing it with chrome. 

    0
  • Alex
    Zendesk Customer Care
    Hi there Ashley,

    Yes Patrick is right! For this to work, kindly replace the word "shorts/" with "watch?v=" in the URL.

    If needed, feel free to chat with Support directly through our messaging widget, we'll be happy to assist you further!

    All the best,

    Alex
    0
  • Brandon

    Alex,

    I think you were confused about my comment above. I am saying that the YouTube video is not showing up in our help center articles anymore. The link is correct and has "watch" and not "shorts" in the URL. On Monday 5/23 the only browser that was working was Chrome, but it was only working for me as an Admin. Now even chrome is not displaying the videos along with every other browser I have tried. Is there a known issue with this?

    0
  • Alex
    Zendesk Customer Care
    Hi Brandon,
     
    Apologies for missing your message there! Upon checking, I see no known issue and am unable to replicate the behaviour, see a test in the attachment.
     
    I wonder if this is related to the video itself. All videos that are applied to Guide articles must be publicly available on the video hosting site such as Youtube, see this article. Can you ensure it is the case?
     
    If so, could you kindly reach out to Support through our messaging widget directly? We'll happily do a deep dive into this for you.
     
    Enjoy your Friday,
     
    Alex
     
    0
  • Sara Pearson

    Does the link have to be a direct file link? 

    0
  • Dane
    Zendesk Engineering
    Hi Sara,
     
    For the supported video hosting services the main URL will be enough. 
    0

Please sign in to leave a comment.

Powered by Zendesk