How do I add a hyperlink to a trigger?

Have more questions? Submit a request

17 Comments

  • Emily Harris

    This links you back to the ticket. How do I get the hyperlink to take me to an external source such as a website?

    0
  • Tiann Nelson-Luck

    Hi Emily, 

    Thanks for reaching out! 

    Try something like the following to hyperlink to an external site in your trigger: 

    <a href="url">link text</a>

    Hope this helps! Have a great rest of your day! 

     

    0
  • Emily Harris

    What would I put for the link text? Is that the same text as the URL?

    0
  • Tiann Nelson-Luck

    Hi Emily! 

    That would be the text you want hyperlinked! 

    i.e.

    <a href="www....com">here</a>

    That would display as, "For more information, please click here.", with that word "here" being the text that is hyperlinked. 

     

     

    0
  • Ben Rowland

    How do you hyperlink using placeholders?  For example, will the following work or am I expecting too much?

    <a href="{{ticket.url}}">{{ticket.title}}</a> 

    0
  • Jessie Schutz

    Hey Ben!

    I tested it and that works, but you'll need to replace {{ticket.url}} with {{ticket.link}}, which is the correct placeholder for the URL that goes right to the ticket.

    0
  • Boris Yurchenko

    Any clue why this does not work for me? I get this if I apply it the suggested way:


    What is wrong?

    0
  • Jessie Schutz

    Hi Boris!

    Just to clarify, is it rendering in the ticket that way after you submit it? Or is your screencap from before you submit the ticket?

    0
  • Frank Roberts

    HTML code doesn't appear to work with CHAT triggers. The document https://support.zendesk.com/hc/en-us/articles/224594167-Where-can-I-use-Markdown-and-HTML-in-Zendesk-Support- lists triggers as a valid use of Triggers, but doesn't specific ticket triggers.

    0
  • Fiona

    I tried using this method in a trigger. I wanted it to say 'visit our support center if you're having a fit issue' and have 'fit issue' be a hyperlink. Instead, the message doesn't display as soon as the '<' is there, so the test says '.. if you're having a' and then nothing at all. Any advice? 

    Thanks! 

    0
  • Nicole - Community Manager

    Hi Admin,

    Are you trying to use this in the body of a notification on a ticket, or are you trying to use this in a Chat trigger?

    0
  • Fiona

    Hi Nicole

    In body of a ticket notification, which is filled in when I select one of my macros. Thanks!


    Fiona

    0
  • Brett - Community Manager

    Hi Admin,

    Any chance you can provide us with the exact code you're using so we can take a look for you? Or possibly a screenshot of the trigger you've set up? Particularly the email body.

    Thanks!

    0
  • Fiona

    Hi Brett

    I used the code provided in this article. Here's a screenshot (I replaced our company info with ** for this screenshot)

    Thanks!

    Fiona

    0
  • Brett - Community Manager

    Hi Fiona,

    It looks like you're missing the second quotation mark at the end of your URL. Can you try adding that and see if that resolves the issue?

    Let me know!

    0
  • Fiona

    Thanks, Brett, for catching that! Now that I've corrected it, it's working! Thanks!

    Fiona

    0
  • Brett - Community Manager

    Happy to help Fiona :)

    0

Please sign in to leave a comment.

Powered by Zendesk