How can I add images to the body of email notifications sent by triggers or automations?

Return to top

7 Comments

  • Blueground

    Hi what's up team!

    I'm also having the issue - very simple HTML in the email notification to add our logo, but simply doesn't show up in my test in Gmail. 

    Have tried it very simply like this:
    <img src = "https://cdn.theblueground.com/website/98b845aa5a212a827852c959a2c37f8279596c5e/img/logo-icon-wordmark-blue-main.920c560952f9e0e069e88a196a299dfe.svg">

    And with a little more formatting:
    <img src = "https://cdn.theblueground.com/website/98b845aa5a212a827852c959a2c37f8279596c5e/img/logo-icon-wordmark-blue-main.920c560952f9e0e069e88a196a299dfe.svg" alt="Blueground" width="175" >

    It shows up with the little "no image / bad image" thumbnail (adding image below).

     

    Troubleshooting things:

    • We have Rich Content enabled in our Email settings.
    • Other images show up fine when part of the incoming email / attachments.
    • And on Gmail it doesn't appear that I have any settings or alerts that block images from these emails (particularly because other images work, and I don't see any alert banners).

     

    Any help??

    Thanks a million :) 
    Best,
    Nick

    0
  • DJ Buenavista Jr.
    Zendesk Customer Care

    Hi Nick,

    Thank you for reaching out to Zendesk Support.

    In regards to your concern, there's a setting in Gmail to turn on/off images. I have found this from Google, (https://support.google.com/mail/answer/145919) on how you can check the image settings in your Gmail account.

    I would also suggest you to clear your browser's cache and cookies to make sure there won't be any caching issues.

    Thank you and have a wonderful day ahead!

    Kind regards,

    DJ Buenavista Jr. |
    Customer Advocacy Specialist | Support@Zendesk.com

    0
  • Blueground

    Yo what's up @...

    Thanks for the help! That setting has always been on under my Gmail account.

    Since clearing cookies/cache causes other pains - I went to my iPhone and checked the gmail app .. no rendering. And also checked Safari as a separate browser I never use, so no cookies/cache = no rendering the image either.

    So I'm still stuck :/

    I opened a chat ticket with Maude (ID tbd, chat still open) - but they said they'll do some testing.

    But any other ideas are welcome. :)

     

    Thanks!
    NB

    0
  • DJ Buenavista Jr.
    Zendesk Customer Care

    Hi Nick,

    I'm sorry to hear that you are still not able to fix this issue. The issue seems to be a little more complicated than expected and will need a thorough investigation it seems.

    I would advise waiting for Maude to provide any updates and findings of his investigation.

    Cheers!

    Kind regards,

    DJ Buenavista Jr. |
    Customer Advocacy Specialist | Support@Zendesk.com

    0
  • Rafael Santos

    Hey Blueground, the issue rests with the image file type being used.

    SVG isn't supported by Gmail, as they're blocked by Gmail's proxy. You could however try using another file format.

    0
  • RichL

    OP probably figured this out long ago but I figured I would post my experience here for future readers.

    I was having same problem as OP. This was with .PNG file format though, which I know is supported because I'm using PNG images in my CSAT survey email. It turned out my problem was an erroneous space between the end of the image file location and the "> to close the tag.

    I must have picked up an blank space when I did copy/paste of image location URL!

    Here's an example of a properly formatted image tag with some additional image properties:
    <img src="https://theme.zdassets.com/theme_assets/your_image.png" alt="contact support button" width="100" height="100">

    0
  • Dave Dyson
    Zendesk Community Manager
    Thanks for posting your solution, Rich!
    0

Please sign in to leave a comment.

Powered by Zendesk